Bewegwijzering, periode 3

Rating: 5 sterren
2 stemmen

De laatste opdrachtgever van het jaar was Vervoersregio Amsterdam. Hun opdracht aan ons was om het reizen met OV binnen Amsterdam makkelijker te maken voor mensen zonder smartphone. Dit project heb ik maar met één klasgenoot samengewerkt; Zola. Normaal gesproken zijn de teams altijd van vier, maar dit keer waren wij een uitzondering en hebben we het met z'n tweeën gedaan.

Ontwerpen

Naast al het standaard onderzoek dat we online deden, moesten we het ook ervaren. We werden met drie locaties en een dagkaart Amsterdam in gestuurd en zonder onze telefoon te gebruiken, bij de plekken uit zien te komen en dan de obstakels opschrijven. Hieruit kwam bij ons dat het onhandig is dat je niet weet waar je bent. Dit in combinatie met het vooronderzoek leiden tot het idee om Amsterdam in kleurvlakken te verdelen zodat je altijd een idee hebt van waar je ongeveer bent en waar je naartoe zou moeten.

Bouwen

We zijn gewoon begonnen met afbeeldingen maken en aanpassen op onze tablets en zo kwamen we op steeds meer ideeën. Naast tekeningen hebben we ook een geel straatnaambordje gemaakt. We noemden het Kleurrijk Amsterdam en printen en lamineerden al onze plaatjes om zonder PowerPoint, goed voorbereid aan de opdrachtgever te gaan presenteren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb