Heijmans, periode 2

Rating: 2 sterren
1 stem

Voor deze periode kregen we weer een hele grote opdrachtgever; Heijmans. Heijmans is een bouwbedrijf dat vooral actief is in Amsterdam, maar in heel Nederland gebouwen maakt. Hun opdracht aan ons was om met een nu leegstaand kantoor- of winkelpand, door het groeiende thuiswerken en winkelen, een bouwplan te maken om het op een duurzame manier te renoveren zodat 

Ontwerpen

Zoals gewoonlijk begon het vooronderzoek met onderzoek naar de opdrachtgever, Heijmans. Hun visie en missie moesten we zien te verwerken in ons  idee. Daarom besloten wij om een locatie in Amsterdam te kiezen. Na heel lang zoeken vonden we het perfecte pand voor de doelgroep ouderen. We zijn dus meer onderzoek gaan doen naar hun behoeftes en zijn we met een plan gekomen waarin heel veel verschillende duurzame ideeën zaten verwerkt. Zoals antislip tegels van gerecyclede bloempoten, digitale fotolijstjes, uv-licht in de vogelbadjes en een duurzaam plan om het kantoorpand om te bouwen tot appartementen met nauwelijks iets bij te bouwen.

Bouwen

We hebben met een visueel overzicht op PowerPoint, een plattegrond van de omegeeving, een kleine maquette en de aangepaste plattegrond ons idee gepresenteerd aan de bezoekers.