Biomimicry, periode 1

Rating: 2 sterren
1 stem

In de allereerste periode zat ik in een groepje van vijf meiden, Lieke, Guusje, Teuntje, Jasmijn en ik. We kregen de opdracht om een gebouw te maken geïnspireerd op iets uit de natuur, biomimicry. We mochten kiezen uit drie gebouwen:  een clubhuis, een boothuis of een strandtent.

Vooronderzoek 

Al vrij snel hadden we besloten om een strandtent te gaan maken. De eerste stap was om met de hele technasium klas naar Artis te gaan, om een beetje een idee te krijgen van alle mogelijkheden uit de natuur. Ik denk dat dat erg goed voor ons proces is geweest. Vervolgens hebben we ons verdiept in biomimicry aan de hand van een mind-map en aan de hand van al bestaande biomimicry gebouwen. Daarna zijn we gaan brainstormen en gingen we allemaal van één idee een mooi ontwerp maken. De volgende dag zijn we gaan stemmen. Guusjes idee kreeg de meeste stemmen, dus zijn we met haar idee als basis verder gegaan. Niet lang daarna konden we beginnen met de technische schets, helemaal op schaal.

Bouwen

Bij het bouwen nam Jasmijn de leiding en heb ik geprobeerd te helpen waar dat kon, ik moet zeggen dat ik het bouw gedeelte toch echt wel veel leuker vond dan het vooronderzoek. Ik heb het altijd al leuk gevonden om lekker creatief bezig te zijn en om dat te doen hoef ik niet perse de grootste taken, ik vind het ook fijn om juist overal een klein steentje bij te dragen en te helpen.                                                      We liepen mooi op schema zonder dingen af te raffelen en daar was super blij mee want dat is precies de manier van werken die ik heel erg fijn vind. Dankzij het mooi op schema lopen moet ik zeggen dat ik niet had gedacht dat de maquette zo goed zou lukken en ik ben er echt tevreden mee.