Jaar 3

Rating: 1 ster
1 stem

Ik begon leerjaar drie met de opdracht om een voedselbos te ontwerpen waaruit een gezin van twee ouders en twee kinderen al hun eten zou kunnen halen. Ik deed dit samen met Moira, Jasmijn en Otis.

ontwerpen

We begonnen uiteraard met het onderzoeken naar het probleem en de bestaande oplossingen. De uitkomst waren heel veel verschillende voedselbossen met verschillende planten, technieken, klimaten en inrichtingen waar wij alleemaal inspiratie uit gehaald hebben. Ook zijn we zelf nog gaan kijken bij eentje in de buurt van school. Toen we het idee hadden dat we er genoeg over wisten zijn we ideeën gaan bedenken waar uiteindelijk uitkwam om de planten in een cirkel te zetten met in het midden de waterbron die naar buiten uitloopt, aan één kant veel schaduw te creëren met bomen en dan de planten te verdelen op basis van de hoeveelheid behoefte aan zonlicht en water.

bouwen

Voor deze opdracht hoefde we niet echt iets te bouwen, maar wel moesten we een uitgewerkte plattegrond op schaal maken. Daaraan begonnen we natuurlijk gewoon op papier met schetsen en aanpassingen maken. Dat hadden we voor de drie besten ideeën gedaan en daarvan hebben we er twee samen gevoegd tot één idee. Die hebben we toen eerst meerdere keren getekend op papier voordat we hem in een online tekenprogramma op schaal hebben gemaakt. Toen we merkten dat het watersysteem nog vaagjes was, hebben we een online tekening daarvan gemaakt voor verduidelijking. Voor de presentatie hebben we besloten om een video te maken die we aan de klas hebben laten zien.

Maak jouw eigen website met JouwWeb