Duurzame snack, periode 3

Rating: 4 sterren
1 stem

Samen met mijn team dat bestond uit: Maxime, Vince en Zeki, was het de bedoeling dat wij voor de toekomst van de snelgroeiende wereldbevolking met een deel van de oplossing zouden komen. Want als het zo doorgaat dreigt er een eiwit tekort te komen. Intensief veeteelt vindt nu veel plaats, maar dat is slecht voor het milieu en is niet genoeg daarom hebben wij alternatieven eiwitten gevonden in de vorm van insecten. De opdracht is dus om aan FuterFoodLab een workshop te geven, met als doelgroep mijn leeftijdsgenoten in de hoop hun kennis te laten maken met het eten van alternatieve eiwitten. Om ook een beetje een idee te krijgen van waar het eigenlijk over gaat, is het ook de bedoeling dat we zelf een gerecht met een vervangende eiwit, gaan bedenken en maken.

vooronderzoek

Aan het begin van de periode moesten we gewoon heel veel onderzoek doen naar alternatieve eiwitten zoals insecten, zeewier en algen en hoe ze al klaargemaakt worden, met name in het buitenland. Toen we daar over en over de andere onderdelen voldoende informatie hadden gevonden en we begrepen wat er van ons verwacht word, konden we gaan beginnen aan de ideeëntabel. Na drie recepten daaruit te hebben gekozen, insecten tempureren, krekel crusli en sprinkhanen rotsjes en uitgewerkt en het beste workshop idee uitgezocht te hebben, geblinddoekt proeven, was het al tijd voor de tussentijdse presentatie. Waarbij de opdrachtgever langs kwam om naar onze idee te luisteren en ons te voorzien van feedback. Daardoor kwamen we tot het besluit om de sprinkhanen rotsjes te maken omdat zij ons erop wees dat er liever geen melk producten in zitten. Ook de workshop besloten we aan te passen waardoor we uitkwamen met een kamer waarin posters hangen met vragen erop en in elk antwoord zat één van de ingrediënten voor ons recept, wat ze vervolgens zelf kunnen maken.

bouwen

In de tweede helft van de periode zijn we ons recept gaan maken en hebben we ze laten proeven aan de kinderen op school. Hen hebben we vervolgens ons formulier laten invullen en feedback geven zodat we een tweede geoptimaliseerde versie konden maken voor de opdrachtgever. Voor de presentatie van de workshop heb ik online de kamer in 3D nagemaakt zodat we foto's daarvan in de PowerPoint presentatie kunnen zetten. Na ook de rest van de presentatie af te maken was het tijd om te presenteren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb